Askeri bot ipi nasıl bağlanır? Sorusunun yanıtını bilmiyor olmak, şüphesiz oldukça zor bir süreç olan askerliğin biraz daha zorlaşmasına neden olabilir.. Bu askeri botlar ya da yaygın bilinen adıyla postallar olumsuz hava şartlarından etkilenmeyecek bir askeri bota ihtiyacınız olacaktır. Askeri botlar yüksek yer tutuşuna sahip, kalın tabanlı ve hafif yapılı olmalıdır.
Acemi birliği ile askerlik eğitimine başlayan kişilerin bilmesi gereken en temel uygulamalardan biri askeri bot ipinin nasıl bağlandığı olacaktır.
Askeri bot bağcığı nasıl takılır?
Usta birliğine geçen askerler için asker botları yazlık ve kışlık olmak üzere 2 adet temin edilir. Tabanları ve boyları birbirinden farklılık gösteren söz konusu botlar bağcık bağlama konusunda da farklılık arz etmektedir. Ayrıca, kış botlarının bağcıkları yaz botlarına göre daha uzundur. Bu aşamada asıl dikkat edilmesi gereken nokta bağcıkların aynı hizada olmasıdır. Askeri bot bağcığı nasıl bağlanır sorusunun cevabı ise şu şekildedir:
Bilek kısmına kadar normal ayakkabı bağcığı gibi bağlanan ipler çapraz veya düz geçirilir. Bilek kısmından sonra bağcıklar kancalara karşılıklı çapraz olacak şekilde geçirilerek en üst kısma kadar çıkarılır, üst kısım da ise düğüm atılır. Düğüm atıldıktan sonra ise ipin kalan kısmı botun içine koyulur.
Doğu bölgelerde ise, kar ya da çamur gibi zorlu şartlarda vatani görevlerini yerine getiren askerlerimiz bot bağcığı gibi teferruatlar ile uğraşmaması için birçok aparat geliştirilmiştir.
Düzenin had safhada olduğu askerlikte, her birlikte farklı askeri bot bağlama şekli vardır.
Birliklere göre bağcık bağlama şekilleri
Askeri birliklere göre askeri bot nasıl bağlanır sorusunun cevabına gelin hep birlikte şöyle bir göz atalım: Kara birliğinde bulunan askerler ile hava birliğinde görev yapan askerlerin bağcık bağlama şekli farklıdır. Kara birliğinde askerler bağcıklarını bilek kısmına kadar 3 adet paralel şerit yaparlar. Hava birliğinde görev yapan askerler ise bağcıklarını bilek kısmına kadar 4 adet paralel şerit yaparlar. Geriye kalan bağlama kısmı ise tüm birliklerde aynıdır.
Ayrıca şunu bilmenizde fayda var, askeri bot bağcığı bağlarken botu ayaklarınızı tamamen saracak şekilde bağlamalısınız. Aksi takdirde, uzun yürüyüşlerde ve eğitimlerde ayaklarınıza bol gelen bir bot su toplama, vurma gibi can acıtacak olumsuz sonuçlara neden olabilir.