Askeri Personel

Uzman Çavuş Memurluğa Geçiş Şartları 2021

uzman cavus memurluga gecis sartlari

Uzman çavuşluktan memurluğa geçiş kaç yıl? Sorusu son dönemlerde hem uzman çavuş olmak isteyen hem de hali hazırda uzman çavuş olanlar için yanıtı merak edilen sorulardan biri. Şüphesiz askerlik mesleği son derece kutsal ve diğer işlere nazaran geliri çok daha yüksek ancak, bu kutsal mesleğin bir takım zorlukları olduğunu da kesinlikle atlamamak gerekiyor. bu sebeple pek çok insan uzman çavuş olarak başladığı ya da başlayacağı kariyerini memuriyete taşımak için çaba gösteriyor. Yazımızda uzman çavuşluktan memurluğa geçiş nasıl olur sorusunu yanıtını arayacak ve detayları siz değerli okuyucularımızla paylaşacağız. Keyifli okumalar dileriz.

Uzman Çavuş Memurluğa Geçiş Şartları

Uzman Çavuş Nasıl Memur Olur?

Bir uzman çavuşun belirli koşulları sağlaması halinde memuriyete geçiş yapabilmesi mümkündür. Üstelik bu şartlar arasında KPSS Şartı da bulunmamaktadır. Konuya ilişkin hazırlanan kanuna göre bir uzman çavuş kendi isteği ile görevinden çekilmesi koşuluyla düz memur olarak açık kadrolarda görev alabilir.

Başvuru yapacağı kadroların istenen koşullarını yerine getirebiliyor oluşu da atama esnasında mutlaka göz önünde bulundurulur. Kişi eğer askerlik görevini icra ederken yetkili makamlarca görevine son verilmişse, kişinin memurluğa geçiş hakkı söz konusu olmaz.

uzman cavus memurluga gecisiUzman Çavuşluktan Memurluğa Geçiş Kaç Yıl?

Uzman çavuş memurluğa geçiş durumunun gerçekleşebilmesi için, uzman çavuş olarak belli bir süre dâhilinde aktif görev yapılması zorunluluğu vardır. bu süre kanunda 7 yıl olarak belirlenmiştir. Yani 7 yıl boyunca uzman çavuş olan bir kimse, açık kadroların olması ve kadronun koşullarını sağlaması halinde görevinden çekilerek memur olarak iş hayatına devam edebilir. Kişinin memur olabilmesi için izleyeceği adımlar;

  • İlk olarak, çeşitli kurumların izin dâhilinde açtığı ilanlar takip edilmelidir. Bu kurumlar uzman çavuşları çalıştırmak istediklerine dair yetkili makamlardan izin almak zorundadır.
  • Bazı kurumlar 7 yıl zorunluluğu koyarken, bazı kurumlar 2 ila 4 yıl arasında uzman çavuş olarak görev yapan kişilerin başvurularını da değerlendirmeye alabilir.
  • Kamu kurumlarında pek çok memuriyet için başvuru yapma hakları olan uzman çavuşların ağırlıklı olarak istihdam edildiği alanlar infaz koruma memurluğu, zabıtalık, güvenlik ve ya koruma personeli, polislik gibi alanlardır.
  • Uzman çavuşun iş başvurusu öncesinde görevi ile ilgili sonlandırılma talebini yazacağı uzman çavuş memurluğa geçiş dilekçesi ile yetkili makamlara bildirmesi gerekmektedir.

Memuriyetin yanı sıra, uzman çavuşlar için astsubaylığa geçiş hakkı da tanınmıştır. Kişiler gerekli koşulları sağlayarak uzman çavuşluktan astsubaylığa da geçebilir. Böyle bir durumda kişinin geriye dönük kıdemi ile ilgili bir sıfırlanma söz konusu olmaz. Yani mevcut görev süresi gelecek yıllarda yapacağı görev süresine eklenir. Bu durum özellikle ikramiye ve tazminat hesaplamalarında hayati önem taşımaktadır. Bu durum memuriyet için de geçerlidir. kişi uzman çavuşluktan memuriyete geçiş yaptığında da geriye dönük kıdemi etkilenmez.

Uzman Çavuş Memurluğa Geçiş Şartları 2021” ile ilgili yorum;

  1. Habib dedi ki:

    Hiçbir kurum kuruluşun alım yaptığı yok yapacağıda yok gibi duruyor alım yaparlarsa hali hazırda uzman cavuslar görevinden ayrılanlar bırakanlar olur diye galıba alım yapmıyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir